Animalis Futurum

Animalis Futurum is een dierenontdekpark waar dierspecialisten en studenten de bezoeker helpen om een antwoord te vinden op allerlei dierenvragen zoals:

– Welk huisdier past het best bij mij?
– Waar komt mijn eten vandaan?
– Hoe kunnen we wilde dieren behouden?

Animalis Futurum is uniek in Nederland en in de wereld en hoort thuis in het rijtje Naturalis, NEMO, Museon, Archeon en Corpus.

Nieuwe inzichten

Animalis Futurum biedt professionele partijen een platform om het publiek de nieuwste inzichten en innovaties te laten ontdekken op het gebied van een duurzame relatie tussen dier en mens. Het publiek krijgt de gelegenheid om op een verrassende manier contact te maken met allerlei soorten dieren en leert van studenten en dierspecialisten hoe dieren het beste kunnen worden verzorgd.

De wereld verandert

Dierenwelzijn, voedsel, het klimaat en de zorg voor toekomstige generaties zijn nauw met elkaar verbonden. Daarmee komt de relatie tussen dier en mens in een ander perspectief te staan. We zien dat door de tijd heen de verhouding tussen dier en mens verandert. Het dier als gezelschap, als voedselbron en als onderdeel van de natuur stelt ons voor complexe vraagstukken.

Drie diergroepen in één park

In Animalis Futurum leer je alles over productiedieren, gezelschapsdieren én wilde dieren, exotisch en inheems. We gaan op zoek naar antwoorden op vragen als:
– Waarom eet je geen hond?
– Wat doet een paard met ons klimaat?
– Hoeveel wil je betalen voor een beter leven voor een varken?

Leren kijken door de ogen van dieren

Gesproken woorden, geschreven woorden, voelen, ruiken, proeven… Voor alles heb je zintuigen nodig. Gereedschappen die het mogelijk maken om te ervaren, om te ontdekken en om te leren.
Eén manier van leren bestaat niet! De één leert door te luisteren, de ander door te doen. De ene persoon leert snel en de ander doet er langer over. Animalis Futurum biedt verschillende ingangen om te leren, op verschillende niveaus en voor alle leeftijden.

Platform

Animalis Futurum is een platform waar families, bedrijven, professionals, belangenorganisaties elkaar ontmoeten. Aeres biedt met Animalis Futurum opleidingen die optimaal zijn afgestemd op de behoeften en de capaciteit van de veranderende arbeidsmarkt, zoals competenties gericht op gastvrijheid en publiekseducatie. Goede samenwerking, tussen Animalis Futurum en het bedrijfsleven in de vorm van een Publiek-Private Samenwerking, is hiervoor noodzakelijk.

Doelgroepen

De voornaamste doelgroep van Animalis Futurum zijn gezinnen met kinderen en grootouders met kleinkinderen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar vinden de meeste uitdaging in Animalis Futurum. We richten ons ook op gezinnen die nog geen huisdier hebben, maar graag een huisdier willen aanschaffen. ‘Kom naar Animalis Futurum en ontdek welk dier het beste bij je past.’ Voor scholen worden programma’s gemaakt, afgestemd op de leerdoelen in het onderwijs. Daarnaast zijn er meerdere special interest groups die in Animalis Futurum van harte welkom zijn.

Neem contact met ons op

Aeres
Barnseweg 3
3771 RN Barneveld

Projectleider
Mirella van Leeuwen
Email mj.van.leeuwen@aeres.nl

Perscontact
Alice Goor
Email a.j.goor@aeres.nl